5.03.2007

Curtea Constitutionala a decis in cazul Traian Basescu

Curtea Constitutionala a decis astazi ca presedintele suspendat Traian Basescu va putea fi demis la referendum cu 50%+1 din cei care se prezinta la referendum si ceea ce spune Curtea Constitutionala este obligatoriu pentru toti politicienii, inclusiv PD-isti.

Aceasta decizie a Curtii Constitutionale este prefect legala si perfect constitutionala. Traian Basescu nu poate face altceva decat sa se supuna acestei hotarari, la fel si acolitii sai. Dupa cum s-a si pronuntat Traian Basescu: "Ce decide Curtea Constitutionala nu se comenteaza. Nu am ce sa fac, o iau ca atare",

Desi se va face mult tam-tam pe seama acestei hotarari, ea isi va urma cursul firesc, iar Traian Basescu din presedinte suspendat va deveni presedinte demis.

Poporul incepe sa se coalizeze din ce in ce mai mult in jurul constitutiei (vorba PSD-ului) si impotriva lui Basescu. Ultimul sondaj Imas spune acest lucru: 51% din romani nu l-ar vota pe Traian Basescu daca maine ar fi alegeri (acesti 51% de romani care sunt sustinatorii altor prezidentiabili ar putea merge la referendum si sa spuna DA pentru suspendarea lui Basescu).

Armele pe care le-ar putea folosi Traian Basescu in campania pentru referendum sunt cam putine, caci le-a uzat in 2004. Deja dusmanii politici stiu cum sa se apere de Traian Basescu si de aghiotantii sai. Cred ca sunt prea multi profesionisti politici care lucreaza in aceasta Campanie pentru Suspendare pentru ca Traian Basescu sa aiba vreo sansa sa nu fie demis.

Curtea Constitutionala va avea mult de lucru, caci fiecare lege care nu e pe placul PD-ului va fi atacata la aceasta institutie. Pana acum, Curtea Constitutionala a reusit sa fie obiectiva prin prisma raspunsurilor favorabile si pentru unii si pentru altii, sa vedem cum se descurca de acum in colo.


Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Blinklist Furl Spurl Yahoo Simpy

7 comentarii:

Anonim spunea...

Nu stie Curtea Constitutionala care-i treaba cu Traian Basescu, el e presedintele Romaniei, asa ca sa-l lase Curtea Constitutionala in pace.
Forza Traian Basescu...
Basescu.ro

Anonim spunea...

Basescu ar trebui sa isi dea demisia cu cinci minute inainte de referendum... Ha ha ha...Jos Basescu!

Anonim spunea...

e o rusine .... parlamentarii au trecut niste amendamente care i-ar putea pune in afara constitutiei (daca nu se prezinta lumea la vot si ei decid sa reia referendumul) si ca urmare curtea constitutionala cedeaza... le este frica oare sa-si faca treaba ?

Anonim spunea...

Se discuta multe dar se uita esentialul. Este inadmisibil, pentru oricine are ceva notiuni de drept, faptul ca institutia in cauza, Curtea Constitutionala, s-a pronuntat anterior, de doua ori intr-un fel si acum a dat o alta decizie. Asta inseamna Domnia Bunului Plac, specifica regimurilor totalitare, adica decesul statului de drept. Curtea Constitutionala era singura care ne mai tinea pe linia de plutire.

Anonim spunea...

daca presedintele este ales cu jumate din numarul celor prezenti la vot, sa fie demis la fel. Curtea Constitutionala a dat o decizie normala si buna. nu mai bociti atat, ci mergeti si votati cum vreti, da sau nu pentru Traian Basescu.

Allin spunea...

Lumea va decide daca il demite sau nu pe Traian Basescu in functie de constiinta proprie si nu in functie de ceea ce spune Curtea Constitutionala.
Cred ca pentru multi Curtea Constitutionala este o institutie prea putin cunoscuta, si nu se stie care este rolul sau intr-o democratie

Anonim spunea...

Curtea Constitutionala reprezinta garantul Constitutiei si trebuie sa o lasam sa isi faca treaba. Oricum prea putini stiu ce inseamna Curtea Constitutionala.

Alte articole