5.11.2007

Cat costa referendumul pentru Basescu?

18 milioane de romani asteptati la urne, peste 17.000 de sectii de votare si 60 de milioane de lei cheltuiti

Aproximativ 52.000 de cadre ale Ministerului Internelor si Reformei Administrative vor asigura buna desfasurare a referendumului din 19 mai. Anuntul a fost facut, joi, de ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David.

El a anuntat ca vor fi organizate 17.294 sectii de votare, numai in puncte fixe. "Nu vor exista sectii de votare in gara, dar vor fi liste suplimentare si liste speciale" - a explicat ministrul David.
El a spus ca s-au tiparit 20.271.310 de buletine de vot si s-au pregatit 87.265 de stampile de vot.

Ministrul Internelor a adaugat ca referendumul din 19 mai presupune un efort bugetar de 60 milioane lei. "O parte din bani a fost pusa la dispozitia Ministerului, pentru organizarea initiala a alegerilor pentru Parlamentul European. In acest moment, resursele financiare necesare desfasurarii referendumului sunt alocate" - a mai spus David.

Buletinele de vot au fost, deja, tiparite. Cristian David a prezentat si un model al buletinului de vot. Intrebarea va fi: "Sunteti de acord cu demiterea presedintelui Romaniei, Traian Basescu?".


In buletin sunt doua casete, cu raspunsurile "DA', respectiv "NU", care dau posibilitatea alegatorilor sa opteze si sa raspunda la intrebarea referendumului.

Votarea va incepe la ora 8.00 si se va incheia la ora 20.00. La cererea Biroului Electoral Central, aceasta perioada se poate prelungi.

Sursa: Hotnews.


Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Blinklist Furl Spurl Yahoo Simpy

Niciun comentariu:

Alte articole