5.25.2007

Blestemul Capitalei

Bucurestiul este, mai nou, o capitala europeana. Pe hartie. Orasul cel mai important din Romania este, din punctul meu de vedere, o rusine. Sunt nevoit sa constat ca ce fura si nu face dreapta politica, aceasta conducand Capitala de peste 17 ani, este tolerat cu grad maxim de opinia publica, de societatea civila si chiar de unii ziaristi. Con-ducatorii ei sunt doar coruptii cinstiti, cei care fura in liniste, cu eleganta, pentru ca se bucura de o imagine buna si de protectia eterna a celui mai iubit roman, Traian Basescu.
Mie, personal, mi-e simpatic Adriean Videanu. Pentru ca e un tip decent, bine crescut si pentru ca nu este un taliban pro-Basescu.
Dar ca manager al Capitalei, primarul general are un bilant foarte trist. Au trecut doi ani de cand administreaza miliardele de euro si niciun proiect major, important si util pentru cetateni nu a fost facut.
S-au cumparat sute de autobuze Mercedes fara aer conditionat intr-un oras in care vara este nimicitoare si lunga. Cosmarul locuitorilor cu apartamente stradale, tramvaiele sunt foarte vechi si fac un zgomot asurzitor pe zeci de bulevarde. In plus, nu au niciun fel de facilitati pentru cetateni cu dizabilitati sau pentru batrani.
Lucrarile la infrastructura se fac absolut haotic. Au fost pornite toate odata, iar majoritatea se deruleaza cu viteza melcului. Lipsa de logica si bun-simt domina aceste lucrari. Ele ar trebui programate in functie de varfurile de trafic in Capitala, cu maxim de intensitate noaptea. La haosul din trafic generat de prostia Primariei Capitalei se adauga tichia de margaritar.
Stiti vorba aia: „Prostul daca nu-i fudul parca nu e prost destul“. Cum lipsa de coordonare Primarie-Brigada de Politie Rutiera si expli-catiile de Gaga ale baronului Udriste nu erau suficiente, au aparut tampenii suplimentare.
In cel mai important nod de trafic pentru centrul orasului se organizeaza, cu blocarea strazilor timp de trei zile... un campionat de raliu. Milioane de oameni, soferi, pietoni, utilizatori de mijloace de transport in comun sufera si sunt batjocoriti. Timpul de asteptare se tripleaza. Nu conteaza, baronii PD sa castige din organizare si sa ne mandrim ca facem raliu in zona de trafic. E una dintre marile nesimtiri ale anului 2007 acest circuit. Orice individ cu mai mult de o dunga pe creier ar fi organizat un astfel de turneu in afara Bucurestiului, nu ducand la disperare milioane de locuitori prin paralizia centrului.
Colac peste pupaza, ca in bancul cu rabinul, oile si caprele, echipa de inteligenti a lui Videanu aproba mitinguri si marsuri de taximetristi, yoghini si alte categorii exact pe rutele cele mai aglomerate. O noua tampenie, o alta umilire a cetateanului.
Primaria Generala si Consiliul General ar trebui sa stabileasca prin hotarare ca mitingurile si protestele se fac in parcuri: Izvor, Titan si altele. Nu pe Magheru, Balcescu, Ana Ipatescu sau Calea Victoriei.
Respectul pentru cetatean si solutiile inteli-gente sunt doua flori extrem de rare, care nu se regasesc in flora si fauna ce domina de ani buni Primaria Generala a Capitalei.

De Radu Tudor


Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Blinklist Furl Spurl Yahoo Simpy

Niciun comentariu:

Alte articole