5.17.2007

Ultimatum: 5 ani ca sa ne slavam planeta

Expertii in mediu lanseaza un avertisment- ultimatum pentru salvarea Terrei de la o catastrofa climatica. Ei afirma ca, in 5 ani, emisiile de carbon trebuie reduse considerabil

Semnalul de alarma este tras de WWF (World Wide Fund for Nature). Organizatia internationala pentru mediu avertizeaza guvernele tuturor statelor, in special pe cele ale tarilor puternic industrializate, "sa puna semintele schimbarii" si sa faca modificari pozitive, care sa duca la reducerea emisiilor de carbon. Acestea din urma vor accentua efectul de sera, riscand sa provoace o catastrofa climatica. Expertii ecologisti atrag atentia si asupra faptului ca energia nucleara nu este cea mai buna alternativa pentru reducerea gazelor cu efect de sera.

TEHNOLOGII NOI

Desi se estimeaza ca, pana in 2050, nevoile energetice ale planetei se vor dubla, specialistii afirma ca au fost deja puse la punct tehnologii noi de producere a energiei, care sa le inlocuiasca cu acelasi randament pe cele traditionale, poluante. Noile tehnologii ar fi capabile sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera, ce provoaca incalzirea globala, cu 60 pana la 80 la suta. Daca nu se vor lua masuri, "generatiile care vor veni, vor fi condamnate sa suporte vitregiile sortii", provocate de schimbarile dramatice ale mediului.

Sursa: Ziarul.ro


Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Blinklist Furl Spurl Yahoo Simpy

Niciun comentariu:

Alte articole