5.23.2007

Astazi este Finala Champions League

Ora 21:45, Protv

In urma cu doi ani, Liverpool invingea in finala Champions League la lovituri de departajare, dupa ce Milan conducea la pauza cu 3-0. "Nu ne gandim la razbunare", spun italienii, dar rana este cu siguranta inca deschisa.

Atuul lui Milan este brazilianul Kaka, golgheterul Ligii, aflat intr-o forma incredibila. In semifinale, Kaka a marcat trei goluri in poarta lui Manchester, ajungand la cota 10 in actuala stagiune. Brazilianul este deja vazut principalul candidat la Balonul de Aur in acest an, dupa ce evolutia rivalului Cristiano Ronaldo in semifinale a fost dezamagitoare.

Conationalul sau, Pele, pariaza pe milanezi. Ramane de vazut cat de inspirat este legendarul jucator care in trecut a dat gres deseori la capitolul pronosticuri. In 1994, acesta vedea Columbia principala favorita la Campionatul Mondial, dar sud-americanii au iesit inca din faza grupelor.

Capitanul lui Milan, Paolo Maldini va juca a opta finala in C1, un record al competitiei. Prima sa finala a fost in 1989, impotriva Stelei, de atunci ridicand trofeul de patru ori. Singurul jucator din istorie care a evoluat in opt finale europene este Francisco Gento care a reusit aceasta performanta intre 1956 si 1966, cu Real Madrid.

"Mandria si nerabdarea sunt cuvintele care caracterizeaza acest meci. Sunt mandru sa fiu capitanul acestei echipe si abia astept sa simt furnicaturile pe care ti le da un astfel de meci", a anticipat veteranul italian finala.

Principalul pericol al cormoranilor este capitanul si motorul echipei: Steven Gerrard. Duelul sau cu Gennaro Gatusso va fi unul dintre punctele cheie ale partidei, dar Gerrard avertizeaza: "Este un jucator bun, dar nu imi fac probleme. Ii transmit sa ma opreasca daca va putea."

Managerul cormoranilor, Rafa Benitez, are o singura problema in efectivul echipei sale, olandezul Boudewijn Zenden nu s-a antrenat decat marti si prezenta sa este pusa sub semnul intrebarii. Locul sau ar putea fi luat de australianul Harry Kewell, revenit de curand dupa o lunga accidentare.

"Suntem aici pentru ca am facut ceea ce trebuia pana acum. Suntem increzatori si calmi. Vom face tot ce e posibil. Daca vom castiga, va fi perfect, dar nu trebuie sa parasim stadionul cu regrete", a spus spaniolul inaintea meciului.

Benitez se afla in fata celui de-al treilea trofeu european al sau ca antrenor, dupa Cupa UEFA cu Valencia in 2004 si Liga Campionilor cu Liverpool, un an mai tarziu.

Desi au dezamagit in competitiile interne, Liverpool incheind pe locul 3 iar Milan fiind pe patru, cu o runda inainte de final, drumul lor in Europa a fost mult mai spectaculor. Cormoranii au eliminat pe parcurs detinatoarea trofeului, FC Barcelona, campioana Olandei, PSV Eindhoven si rivala din competitia interna, Chelsea.

Intre echipele care s-au inclinat in fata lui Milan sunt campioana Scotiei, Celtic Glasgow, gigantul german Bayern Munchen sau favorita la castigarea actualei editii, Manchester United.

Atena gazduieste pentru a treia oara finala celei mai importante competitii europene. De fiecare data o echipa italiana a jucat in capitala Greciei. In 1983, Juventus a pierdut in fata lui Hamburg, pentru ca in 1994 AC Milan sa zdrobeasca pe Barcelona cu 4-0.

Politia greaca a anuntat ca va folosi pistoale de paintball pentru a identifica fanii recalcitranti. "Acestea vor fi cateva din armele pe care fortele de ordine le vor folosi in incidentele dintre fani. Ele vor fi de doua ori mai eficiente pentru ca bilele sunt destul de dureroase si, in plus, vopseaua din ele ii marcheaza pe fanii violenti", a declarat purtatorul de cuvant al politiei.

Ultimul act va fi arbitrat de germanul Herbert Fandel. Cu el la centru, AC Milan a castigat toate cele cinci partide disputate, in timp ce Liverpool a pierdut cele trei intalniri in care a fost condusa de german.


Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Blinklist Furl Spurl Yahoo Simpy

Niciun comentariu:

Alte articole