5.23.2007

Traian Basescu are plangere penala

Clubul Roman de Presa (CRP) a luat ieri, in premiera, o decizie radicala: sa faca plangere penala impotriva sefului statului Traian Basescu pentru jignirea pe care acesta i-a adus-o jurnalistei Andreea Pana de la Antena 3.

Desi presedintele Traian Basescu i-a trimis jurnalistei in cauza un buchet de flori cu un biletel pe care scria 'Cu respect, doamnei Andreea Pana', scandalul legat de acest incident a luat amploare. Ieri, pentru prima data in istoria post-decembrista a Romaniei, membrii CRP au luat atitudine impotriva presedintelui, cerandu-le tuturor jurnalistilor sa boicoteze aparitiile in presa ale presedintelui in ziua de joi, cand Basescu va reveni pe functie la Cotroceni.

Mai mult, Consiliul de Onoare al CRP va depune plangere penala impotriva lui Basescu. CRP se va adresa in acest caz tuturor forurilor mondiale ale jurnalistilor. Astazi, Basescu isi va trimite consilierul juridic la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, pentru a da lamuriri despre caz, la audieri fiind prezenta si Andreea Pana. Liderul PC Dan Voiculescu l-a taxat pe Basescu drept 'maidanez'. El a trimis la Bruxelles o scrisoare in care critica gestul presedintelui.

C.T. Popescu vrea pedepse suplimentare

Seful CRP, Cristian Tudor Popescu , le-a recomandat jurnalistilor sa depuna la picioarele lui Basescu camerele video, microfoanele si telefoanele mobile in semn de protest si de solidaritate fata de modul in care a tratat-o presedintele tarii pe Andreea Pana, sambata, intr-un supermarket din Capitala. Basescu i-a smuls pur si simplu telefonul mobil din mana jurnalistei, calificand-o apoi pe aceasta drept 'tiganca imputita'.

Imparatul Iulian, solidar cu presedintele

Alianta Romilor din Romania (ARR) a anuntat ieri, prin vocea Imparatului Iulian , ca 'dezaproba si se dezice de metodele diversioniste pe care le-a practicat jurnalista de etnie roma Andreea Pana'. Conform comunicatului semnat cu 'inginer diplomat economist Iulian Radulescu, ?mparatul Romilor de pretutindeni', jurnalista 'a reusit incalcarea intimitatii persoanei si sa-l atraga pe presedintele Romaniei intr-o capcana jurnalistica gandita si pusa la cale de Dan Voiculescu'.

Voiculescu explica Europei ce inseamna "pasarica"

Liderul PC, Dan Voiculescu, vrea ca toti europenii sa stie cum a jignit-o Basescu pe angajata sa. De aceea, el i-a explicat amanuntit presedintelui Comisiei Europene, Jose Barosso, intr-o scrisoare, ca 'presedintele i s-a adresat doamnei (Andreea Pana, n. red.) cu termenul "pasarica" ? care, in romaneste, denumeste si organul sexual feminin'.
(Libertatea)


Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Blinklist Furl Spurl Yahoo Simpy

Niciun comentariu:

Alte articole