5.04.2007

Traian Basescu si Oligarhii

Va propun o deductie simpla bazata pe articolul de azi din Romania Libera in care este prezentat un interviu cu Traian Basescu.
Sa presupunem ca exista oligarhi, caci toata lumea ii mentioneaza desi nici unu nu a ajuns la puscarie pana acum.

Dupa cum urmeaza:
"Sabina Fati - Ati spus mereu ca premierul Tariceanu este "dependent de influenta oligarhilor". De cine este dependent seful guvernului si in ce fel?
Traian Basescu— Primul ministru a avut sansa sa fie dependent de propriile lui angajamente din campanie; din pacate, prieteni din anturajul sau l-au facut sa-si schimbe abordarea la doar sase luni dupa ce a preluat functia."
Ce este important aici: "prieteni din anturajul sau l-au facut sa-si schimbe abordarea" adica, un om e acuzat ca isi poate schimba abordarea ( coruptie) din cauza faptului ca are anumiti prieteni (Patriciu).

"Sabina Fati - Acesti prieteni sunt oligarhii de care vorbeati?
Traian Basescu - O parte din ei da, iar alti prieteni sunt slugile oligarhilor pentru ca oligarhii au nevoie de slugi."
Basescu spune ca cei care ii cunosc pe oligarhi si sunt prieteni cu ei sunt automat manevrati de oligarhi. In opinia lui, Tariceanu face acte de coruptie in folosul lui Patriciu din cauza faptului ca e prieten cu el.

"Sabina Fati - Cum definiti oligarhia?
Traian Basescu - Un grup restrans de oameni care gestioneaza puterea si resursele in propriul interes, facand abstractie de interesul public."

Daca ar fi sa ne luam dupa urmatorul raspuns al lui Traian Basescu, ar trebui sa consideram toate consiliile directoare ("grup restrans") de la marile multinationale care activeaza in Romania si nu numai ("gestioneaza puterea si resursele "...forta de munca, bani, resursele naturale; companii ca Orange, Vodafon, Danone, si exemplele pot continua) ca au ca scop principal obtinerea de profit ("in interes propriu") neinteresandu-i cate poduri se construiesc in tara, cate asfaltari au loc, cati pensionai sunt in tara, etc...(" facand abstractie de interesul public.") [daca am ratat vreun cuvant sa-mi spuneti]
Sa revenim, deci oligarhii sunt oameni care isi vor binele personal...ne zice Basescu, atunci nu suntem cu totii niste oligarhi (mai mici sau mai mari)?!?

"Sabina Fati - Dinu Patriciu e oligarh?
Traian Basescu - Este. Un oligarh care vede capitalismul prin prisma titeiului adus din Rusia si a scutirilor de taxe la bugetul de stat."
Traian Basescu il acuza direct pe Dinu Patriciu ca ar fi oligarh si ca fura de la stat...am o intrebare: de ce nu e la puscarie, daca a furat statul si natiunea romana? daca sistemul juridic functioneaza de ce nu e la puscarie? Pana in clipa cand va fi acuzat definitiv Traian Basescu nu poate decat sa speculeze. Asa ca voi specula si eu putin pe raspunsul urmator:
"Sabina Fati - Ati spus ca sunteti amic cu Costel Casuneanu, unul dintre abonatii contractelor de asfaltare. Intre timp au iesit la iveala o serie de informatii despre afacerile acestuia. Nu face si el parte din sistemul ticalosit?
Traian Basescu - Oricine incalca legea face parte din sistemul ticalosit si va pot spune ca eu cunosc toti constructorii, am fost ministrul Transporturilor in cinci guverne. Este imposibil sa nu te lovesti de ei, dar eu nu le tolerez coruptia. "
Este limpede, Traian Basescu evita sa spuna clar daca Casuneanu este oligarh sau nu. Eu cred ca este in aceeasi masura ca si Patriciu, amandoi curati la suprafata dar imputiti la adancime...
Din ceea ce a declarat Traian Basescu rezulta urmatoarele: Basescu este prieten cu Casuneanu asa cum Tariceanu este prieten cu Patriciu, amandoi si Casuneanu si Patriciu pot fi considerati oligarhi.
Intrebare: De ce prima prietenie este nevinovata ca o fata virgina desi Casuneanu a primit din institutiile conduse direct de Traian Basescu zeci de milioane de euro, iar in cealalta prietenie singurul argument adus de Traian Basescu este un biletel pentru care s-a dat NUP(Neincepera Urmariri Penale)? De aici apare ipocrizia lui Traian Basescu. Daca el ar fi judecat obiectiv si i-ar fi faultat, ca tot ii place sa fie jucator, pe toti coruptii din sistem, atunci poate ar fi fost un erou national, da asa, stilul sho pa mama dusmanilor, ai mei sunt ai mei, chiar daca sunt dati dracu, i-a adus suspendarea si in curand demiterea.
Nu am vrut sa ii iau apararea lui Tariceanu Razgandeanu ci mai degraba sa arat fatarnicia lui Traian Basescu, judecata in doua masuri atunci cand este vorba despre ai lui si ai lor. Ramane sa imi spuneti ce parere aveti despre cele aratate mai sus.
PS: Nu tin nici cu PNL-ul si nici cu PSD-ul si lista poate ramane deschisa.

Daca vreti sa aflati mai multe despre Costel Casuneanu, folositi Google Search


Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Blinklist Furl Spurl Yahoo Simpy

3 comentarii:

Anonim spunea...

Bine zis

Anonim spunea...

Traian Basescu nu a facut nimic rau, el a vrut sa-i bage la puscarie pe oligarhi, dar nu a putut...altfel Patriciu ne privea demult printre gratii

Anonim spunea...

Traian Basescu si Casuneanu sunt adevaratii oligarhi, Fortza PSD!! Votez DA

Alte articole