4.24.2007

Basescu...Asa l-a ajutat Dumnezeu

Traian Basescu...Asa l-a ajutat Dumnezeu

Presedintele Romaniei (Basescu 5 minute) a fost suspendat din functie de Parlament, cu un vot zdrobitor. Potrivit avizului consultativ al Curtii Constitutionale la propunerea de suspendare, „ramane ca Parlamentul sa decida, pe baza datelor si informatiilor care-i vor fi prezentate cu ocazia dezbaterilor, asupra existentei si gravitatii faptelor pentru care s-a propus suspendarea din functie a Presedintelui Romaniei“. Si Parlamentul a decis.

Liliputanul Emil Boc a declarat, intr-o conferinta de presa, joi, 19 aprilie, ca „Parlamentul a incalcat legea, a facut un abuz si ca presedintele Romaniei nu raspunde in fata Parlamentului“. Incredibila manipulare politica si mediatica facuta de reprezentantii PD si ai lui Traian Basescu merita un singur raspuns. Redarea prevederilor Constitutiei. Articolul 61 stipuleaza: „Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român si unica autoritate legiuitoare a tarii“.

Articolul 82 mentioneaza despre seful statului ales (in cazul nostru Basescu): „Candidatul a carui alegere a fost validata depune în fata Camerei Deputatilor si a Senatului, în sedinta comuna, urmatorul juramânt: «Jur sa-mi daruiesc toata puterea si pricepe-rea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului român, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a României. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!»."

Probabil, ajutorul divin acordat lui Traian Basescu a fost direct proportional cu masura respectarii acestui juramant depus in fata Parlamentului. Campania electorala facuta in biserica se intoarce ca un blestem asupra pacatosului.

Orice discutie pe tema unor eventuale abuzuri facute la suspendare sau a ilegitimitatii Parlamentului ne duce pe o panta foarte periculoasa. Instigarea la nerespectarea Constitutiei, in special a articolelor pe care le-am redat mai sus, indica ceva. Faptul ca suporterii lui Traian Basescu sunt dispusi sa calce totul in picioare, chiar si Legea fundamentala a tarii. Doar idolul lor sa ramana la putere.

Buna sau rea, Constitutia trebuie respectata de fiecare cetatean. De la om simplu la presedinte. Daca insusi seful statului instiga la incalcarea ei, lucrurile sunt extrem de grave. Ne putem astepta oricand, in acest context, la efecte periculoase pentru securitatea nationala. Incurajati de atitudinea presedintelui suspendat, cei care lucreaza la eliminarea sintagmei de „stat national, unitar si indivizibil“ s-ar putea simti indreptatiti sa reia tema in mod ofensiv.

Precedentul grav creat de Traian Basescu va sta, probabil, la baza unei judecati viitoare, privind modul de indeplinire a mandatului celui suspendat. O cantarire onesta si in deplina legalitate a faptelor persoanei mentionate ar putea aduce surprize pe viitor.

Sa avem rabdare si probabil vom vedea o fata cu totul diferita a celui considerat cel mai popular dintre romani. Sunt semnale ca s-au petrecut lucruri grave.

Preluare www.sfin.ro Autor: Radu Tudor

Un articol foarte bun care surprinde esenta aventurii basesciene si implicatiile acesteia.

In aceeasi categorie: Basescu actor de telenovela.


Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Blinklist Furl Spurl Yahoo Simpy

3 comentarii:

Anonim spunea...

Presedintele Basescu este steaua din fruntea acestei natiuni. Toti parlamentarii care l-au suspendat merite sa fie arsi pe rugul istoriei.

Allin spunea...

Este parerea ta si esti liber sa crezi ce vrei despre Basescu, insa prea mult pupincurism strica.
Si eu unul m-am cam saturat

Anonim spunea...

Statzi linistitzi ca Basescu se intoarce la Cotroceni si o sa vedetzi atunci ce le-o trage la dusmani.

Alte articole