4.28.2007

Google Sitemap

Pentru ca Blogger nu ofera acces ftp nu exista posibilitatea crearii unui sitemap.xml (care sa fie pus in radacina site-ului) asa cum se mentioneaza in Google Sitemaps. Asta nu va impiedica sa va faceti un cont gratuit, unde o sa aveti cateva informatii despre statisticile site-ului: indexarea paginilor, cuvinte cheie, cautari, pagerank, erori…
Pentru suplinirea acelui sitemap.xml utilizatorii Blogspot-ului pot sa isi inscrie adresa feed-ului original, adica
http://blog-ul-tau.blogspot.com/atom.xml.
Pentru ca Google Sitemaps sa primeasca notificari de fiecare data cand site-ul se updateaza trebuie trimise ping-uri. Din cate stiu eu nu exista o pagina in Google sitemaps de unde sa puteti face asta, dar se poate modifica link-ul urmator astfel incat de fiecare data cand dati click pe el sa trimiteti ping-ul catre Google (save in bookmarks): google.com/webmasters/sitemaps/ping?sitemap=http://blog-ul-tau.blogspot.com/atom.xml
Acest sitemap este necesar atunci cand exista probleme la indexarea paginilor site-ului, cand numarul real de pagini nu corespunde cu cel afisat in Google in urma comenzii: site:blog-ul-tau.blogspot.com.
3. Metatag-urile in Blogspot nu o duc nici ele prea bine, majoritatea template-urilor care le-am vazut nu au decat care nu este suficient.
Va puteti juca putin acolo, folosind <$BlogPageTitle$> puteti adauga o descriere si cuvinte cheie fiecarei pagini. Un exemplu:
. Fun and entertainment." name=description>
, pictures, fun, entertainment, funny, bl bla" name=keywords>
In concluzie, toate template-urile au nevoie de “facelifting” pentru a le putea considera SEO friendly sau chiar SEO blackhat.


Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Blinklist Furl Spurl Yahoo Simpy

Niciun comentariu:

Alte articole