9.04.2007

1503 de antrenori si doar o echipa: Dinamo

Un articol foarte amuzant scris de Maria Andries in stilul ei caracteristic, acid si bine punctat.

Vremea azi...si maine...si poimaine...si intotdeauna: la Dinamo se anunta furtuna...

“Cine n-ar dori să antreneze Dinamo? Avem 1.503 tehnicieni pe listă, chiar mai mulţi”, a anunţat, după un rapid calcul mental, Vasile Turcu. Nici n-a apucat micul Gauss din Groapă să dea publicităţii cartea de telefoane, că a început să plouă cu demisii de antrenori prin marile campionate.

Tehnicienii plecau în toiul meciurilor, la pauză, în prelungiri. Mourinho, de pildă, a urcat în elicopter direct de pe bancă, lăsîndu-şi demisia să zboare lin spre capul bălai al lui Abramovici.

Marcello Lippi şi-a întrerupt vacanţa şi a venit să-l caroteze pe omologul său Stoichiţă, la coada din faţa Discobolului. Cum şefii dinamovişti tocmai negociau un prînz informal, coada s-a întins pînă în stradă şi Giovanni, care dădea ture, era să-l agaţe cu oglinda pe bătrînul Houllier. La ordinul expres al lui Badea, tehnicienii au primit bonuri de ordine, dar hărmălaia sporea.

Pînă să-i vină rîndul, Van Basten a dat o fugă, să spioneze reunirea “tricolorilor”. Nu înainte de a lega de gard un manşon de butelie, să nu-şi piardă locul. Wenger a început să scandeze “Batem Steaua!”, Juande Ramos s-a luat după el. “Batem Steaua!”, se auzea din 1.503 piepturi, chiar mai multe. Neţoiu, care-i fila din balcon, i-a readus la uzul raţiunii: “Deci, staţi liniştiţi la locurile voastre! Deci batem Steaua, dar dăm cîte două, să ajungă la toată lumea”.


Digg Technorati del.icio.us Stumbleupon Reddit Blinklist Furl Spurl Yahoo Simpy

Niciun comentariu:

Alte articole